TERUG  

Om wat problemen te voorkomen gaan we deze regels toepassen (enkel op de wedstrijden waar The Black Fury de inschrijvingen van doet en op voorwaarde dat de desbetreffende organisatie dit wenst toe te passen) !

- 3TON : daar is enkel een 4 cilinder trekker toegelaten en dit met of zonder turbo)
- 3.5TON (dit word een extra reeks) : daar mogen 4 en 6 cilinder trekkers aan deelnemen maar dan wel ZONDER turbo.
- 4TON : Daar kunnen zoals altijd geweest 4 en 6 cilinder trekkers aan deelnemen en dit met of zonder turbo.

 

 

Iedere deelnemer die aan één van onze sleepwagen aanpikt neemt deel aan een wedstrijd en dit voor eigen rekening, alle schades die daaruit voortvloeien zijn dus ook compleet voor eigen rekening en kan niet ten laste van The Black Fury en of Omnipull gelegd worden !

Waarom het in voege brengen van een tractornummer :

-        Om het inschrijven veel gemakkelijker te maken (men hoeft enkel een nummer door te geven en niet meer merk/type, naam, voornaam enz…). Zelfs al lopen de inschrijvingen niet via onze site;

-        Lijst kan ten allen tijden online geraadpleegd worden door elke deelnemer, organisatie en sleepwagenteam…;

-        Iedere competitielijst is veel gemakkelijker op te volgen en bij te houden;

-        Je kunt dus iedere week hetzelfde nummer gebruiken;

-        De dag van de wedstrijd kan iedere tractor veel gemakkelijker opgevolgd worden qua uitslagen, nummer is zichtbaar voor omroeper en traceerbaar of de tractor al dan niet correct is ingeschreven;

-        Voor alle duidelijkheid : het toekennen van een tractornummer heeft  niets te maken met het aantal keren dat men kan deelnemen !   Dit is iets waar iedere organisatie zelf over beslist en niet wij ! Dus als men van een organisatie vb. 2x mag deelnemen is dit perfect mogelijk maar dan moet dit op de deelnemerslijst te zien zijn. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat die deelnemer nog 3 of meer keer onterecht gaat deelnemen wat nu eigenlijk meermaals gebeurd !

-        Meer deelnemen dan voorzien is volgens de deelnemerslijst brengt frustraties mee voor de eerlijke en correcte deelnemers, dit is voor het publiek ook onoverzichtelijk en wanordelijk !

-        Ook willen we nog benadrukken dat het geen verplichting is voor de organisaties om deze nummering te gebruiken, doch zullen we dit wel aanbevelen.

-        Om alle wedstrijden vlotter en eerlijker de doen verlopen hebben we dus voor dit systeem gekozen.

Hopende op sportieve medewerking van alle deelnemers

 

Voortaan is het enkel het EPS reglement die van toepassing is : http://www.epsafety.eu/def/index.php

 

Klassen:

*  De klassen zijn verdeeld in verchillende categorieën:

     a. standaardklasse (3ton,4ton,5ton,6ton,6.5ton,6.5ton vrouwen,7.5ton,8.5ton,8.5ton vrouwen,9.5T,10.5ton en 11.5ton)

     b. sportklasse , vrije klasse , trucks , specials....

 

VERSLAG VAN DE VERGADERING DD. 14/01/17

 

Aanwezigen : Org. Kortemark, Assenede, Roeselare, Damme, Hooglede, Poperinge, Izegem, Meipulling, Steenvoorde, Beauvoorde, Wijtschate en alle TBF-teamleden.

Bij deze werd er beslist dat :

-        * Enkel het sleepwagenpersoneel en de mensen van de organisatie op en rond de sleepwagen mogen te zien zijn !

Dus op en rond de sleepwagens en tussen de dranghekkens mogen we tijdens de wedstrijd enkel sleepwagenmannen, mensen van de organisatie en schaaftrekkerchauffeurs zien en natuurlijk ook de deelnemer.

Indien we andere mensen zien zal de wedstrijd gestaakt worden tot het terug veilig is ! Wij als sleepwagenteam kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de eventuele vertragingen (vooral in het begin van deze nieuwe regel) die hieruit kunnen voortvloeien.

-        Tevens mag tijdens de run enkel en alleen de deelnemer aanwezig zijn in de cabine van de deelnemende tractor, ook in de vrouwenklasse !

-        * We extra trekogen zullen voorzien op onze kosten, er zullen per sleepwagen 10 ogen ter beschikking van de organisatie worden gesteld. De organisatie zal indien nodig die ogen aanbrengen aan de weegbrug en dit om geen wachttijden voor de sleepwagen te hebben. S'avonds verwachten we dat alle ogen worden teruggebracht tot aan de sleepwagen, de ontbrekende zullen aangerekend worden aan de organisatie !

-        * Alle dagwedstrijden (in België) om 10u mogen starten met uitzondering van Poperinge “herdenking” !

-        * De sleepwagens niet wachten achter de te laat komende deelnemers !

-        * Er een vast tijdsschema gevolgd moet worden tijdens de wedstrijddag, wedstrijdschema te bezorgen minstens één week op voorhand aan info@theblackfury.be

-        * We een beperking opleggen van 130STD trekkers per sleepwagen, indien er meer zijn zal de meerprijs/stuk 7 € zijn met een beperking van 150trekkers/sleepwagen/dag !

-       *  Indien er sporttrekkers via een club willen deelnemen zijn deze niet inbegrepen in de 130trekkers/sleepwagen , deze trekkers/deelnemers zullen eveneens aan 7euro verrekend worden.

-       *  Voor de rest gelden alle richtlijnen volgens het EPS-reglement http://www.epsafety.eu/def/index.php waar onze sleepwagens op aangesloten zijn !